Katarina kyrka Stockholm

Fotograferade och gjorde videofilm med min iPhone 4S när jag besökte kyrkan. Det blev en snabb tur under lunchrasten. Besökte Södermalm under ett par dagar i samband med en data warehouse kurs i Januari 2013.

Katarina kyrka byggdes som en centralkyrka(Sveriges första) och stod klar 1695 och har genom åren drabbats av två bränder. Den senaste var 1990 vilket man kom ihåg från TV. Återinvigningen begav sig 1995.

httpv://www.youtube.com/watch?v=a7VlDxFM1oY

En snöklädd Katarina kyrka
Närbild
Bild tagen från gatan.

Altaret
Orgelläktare
Dopfunt
Altaret Katarina kyrka

Utsikt mot orgelläktaren i Katarina Kyrka
Denna utsikt har pastorn när han predikar Guds sanna ord.
En kyrka stadd vid god kassa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *